کد خبر 268268
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۲ - ۲۱:۲۸

رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال با اشاره به آمار ارائه‌ شده درباره‌ شکایت‌های پیامک‌های ارزش افزوده، گفت: ۱۳۸۸ مورد شکایت از پیامک‌های انبوه و تبلیغاتی داشته ایم که در این میان، همراه اول ۸۳ درصد و ایرانسل ۱۷ درصد شکایت داشتند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، حسن نجفی سولاری امروز در نخستین نشست خبری خود در مورد ادغام نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال و نمایشگاه بازی‌های رایانه‌ای از سال آینده، پیشنهاد بودجه‌ ۱۰۵میلیارد تومانی برای سال ۱۳۹۳ مرکز رسانه‌های دیجیتال‌، نقش نداشتن وزارت ارشاد‌ در رگولاتوری شبکه‌های اجتماعی و مبهم بودن زمان نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال و امکان برگزاری آن توسط بخش خصوصی و نیز عقب‌ماندگی ۱۵ ساله‌ سیستم اتوماسیون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیحاتی داد.

وی با تاکید بر نقش نداشتن این مرکز در رگولاتوری شبکه‌های اجتماعی و در مورد موضع وزارت ارشاد برای مدل فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی براساس فیلترینگ محتوا گفت: وظیفه فیلترینگ و تصمیم گیری در این زمینه برعهده‌ کمیته‌ تعیین مصادیق مجرمانه رایانه‌ای است که نماینده وزارت ارشاد در این کمیته، معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد است.

مشاور وزیر ارشاد در مورد برپایی نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال گفت: نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال اصل مأموریت حاکمیتی این مرکز نیست. اولین اقدامی که من در راستای برگزاری این نمایشگاه خواهم کرد کم کردن حساسیت نسبت به آن است. با توجه به شرایط صنعت دیجیتال و نبودن بازار مناسب برای این صنعت، نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال به‌عنوان یک بازار به‌شمار می‌آمد. ما می‌خواهیم این محل را جایی برای عرض اندام رقابت‌، مهارت‌ و خلاقیت قرار دهیم و شاید یکی از دلایل متوقف کردن برگزاری این نمایشگاه که پیش از حضور من انجام شد ایجاد همین نگاه جدید باشد.

نجفی سولاری ادامه داد: گروه‌های متعددی در حال بررسی شرایط برگزاری نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال هستند و من با توجه به سرفصل‌های برنامه‌ام از اصحاب تولیدکننده و ناشران دیجیتال در این زمینه نظرخواهی کردم که خوشبختانه با استقبال بسیار خوبی روبه‌رو شد.

وی با تاکید بر اینکه برگزاری نمایشگاه‌ها با منابع دولتی مشکل اساسی بسیاری از صنوف است‌ تاکید کرد: باید کارگزاری این نمایشگاه را به صاحبان اصلی آن که ناشران و تولیدکنندگان هستند بازگردانیم و صرفا مأموریت دولت، تأمین اصول و سیاست‌های نمایشگاه باشد تا نمایشگاه بتواند به سمت ایجاد خلاقیت، ظهور محصولات نو و کارآفرینی پیش رود که اکنون در حال بررسی این موضوع هستیم.

رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال ادامه داد: ضرورتا ما جشنواره‌های رسانه‌های دیجیتال را امسال برگزار می کنیم. اقدامات برای برگزاری این جشنواره آغاز شده و از ۱۳ آبان‌ماه فراخوان ارسال آثار در سایت سرآمد قرار گرفته که تا ۲۵ آذرماه نیز مهلت دارد.

نجفی سولاری در مورد همگرایی لازم میان نهادهای موازی این حوزه و جلوگیری از تعدد نمایشگاهی ادامه داد: ما در شورایعالی فضای مجازی، این موضوع را مطرح کرده‌ایم. تمام ارائه‌کنندگان خدمات ICT در آسیا سالانه یک نمایشگاه در سنگاپور برگزار می کند و حتی اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها برای آن‌که از این بازار عقب نمانند به آن مراجعه می‌کنند. بنابراین ما باید توجه داشته باشیم که مزیت‌های رقابتی فراوانی در ایران وجود دارد که در منطقه نیست و ما می‌توانیم با استفاده از این مزیت‌ها و به‌وجود آمدن همگرایی لازم، نمایشگاهی با رویکرد جهانی و قابلیت برند شدن را برگزار کنیم. براین اساس با بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای به تفاهم رسیده‌ایم که از سال آینده این دو نمایشگاه با یکدیگر برگزار شوند. همچنین در بخش رسانه‌های برخط نمایشگاه مطبوعات بنا شده است که بخش دیجیتال خبر و خبرگزاری‌های نمایشگاه مطبوعات به کمک ما اداره شود. البته خوشبختانه انتخاب دبیر شورای عالی فضای مجازی که در حال حاضر عضو فاوای وزارت ارشاد نیز است می‌تواند در ایجاد این همگرایی کمک باشد.

رئیس مرکز رسانه‌های دیجیتال درباره‌ درخواست بودجه‌ مرکز رسانه‌های دیجیتال برای سال ۱۳۹۳ توضیح داد: مرکز رسانه‌های دیجیتال دو مأموریت منفک از یکدیگر برای تأمین هزینه دارد؛ یکی از این هزینه‌ها برای به‌روز کردن اتوماسیون اداری در خود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که باید بگویم سیستم اتوماسیون اداری این وزارتخانه حداقل ۱۵ سال از صداوسیما عقب‌تر است و وضعیت فناوری اطلاعات در این وزارتخانه بسیار ضعیف است. متاسفانه در وزارت ارشاد کمتر از یک درصد از بودجه به این موضوع اختصاص داده شده است. شرایط هرچقدر سخت‌تر شده به جای این‌که از هزینه‌های دیگر صرف‌ نظر شود از بودجه‌ زیرساخت کم گذاشته شده که البته این به ضرر بقیه‌ صنوف است.

وی درباره‌ مبلغ نهایی تعیین‌شده اظهار داشت: حداقل مبلغی که ما تعیین کردیم با بودجه هم‌خوانی نداشت چون به ما اجازه نمی‌دادند بیشتر از سقف مشخص‌شده بودجه تعیین کنیم؛ اما به‌دلیل کارهای نکرده که این مرکز دارد ما حداقل بودجه‌ پیشنهادی که دادیم ۱۰۵میلیارد تومان برای کوتاه‌مدت و میان‌مدت بود. البته بودجه‌ی بلندمدت کاملا متفاوت است. من این موضوع را تأکید می‌کنم که مرکز رسانه‌های دیجیتال در سال ۹۲ تقاضای ۲۵میلیارد تومان بودجه کرده بود‌ مصوبه‌ی نهاد ریاست جمهوری ۱۵میلیارد تومان بودجه و در نهایت، بودجه‌ی تخصیص‌یافته به این مرکز حدود چهار میلیارد تومان بود. حالا سوال من این است آیا واقعا در هجمه‌ای که ما در حوزه‌ی رسانه‌های دیجیتال داریم وظایف حاکمیتی نظام جمهوری اسلامی مصوب‌شده باید ابلاغش به اندازه‌ی قیمت یک بازیکن فوتبال باشد.

رئیس مرکز رسانه‌های دیجیتال همچنین درباره‌ حضور این مرکز در نمایشگاه الکامپ سال جاری گفت: همچنان درباره‌ حضورمان در این نمایشگاه به جمع‌بندی نهایی نرسیده‌ایم که البته بخشی از آن به کمبود بودجه برمی‌گردد.

وی با اشاره به آمار ارائه‌شده درباره‌ شکایت‌های پیامک‌های ارزش افزوده، اظهار کرد: ۱۳۸۸ مورد شکایت از پیامک‌ها بوده است که در این میان، همراه اول ۸۳ درصد و ایرانسل ۱۷ درصد شکایت داشتند. در محتوا نیز بیشترین حجم و شکایت‌ها به مسابقات پیامکی با ۴۶ درصد و پس از آن پیامک‌های انبوه ۲۶ درصد از شکایت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۰۲:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۳
    0 0
    من بارها از این پیامکها شاکی بودم؛ بخصوص زمانی که پیامک غیر اخلاقی توسط سامانه پیامکی انبوه برای من ارسال شده بود، اما هر چه گشتم و از هر که پرسیدم نفهمیدم به کجا باید شکایت کنم. ممنون که من را با اسم این مرکز آشنا کردید.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس